flag nl Nederland

Duurzame kunststof dakramen met Rehau EcoPuls

Als wereldwijde producenten hebben Roto en onze profielleverancier Rehau een speciale verantwoordelijkheid voor mens en milieu. We gebruiken verantwoorde grondstoffen en overwegen het gebruik van materialen gedurende de gehele levenscyclus van het product.

Duurzaamheid is stevig verankerd in de bedrijfswaarden van onze beide firma's en bepaald in belangrijke mate onze ondernemersacties.

Eind 2020 heeft Rahau meer dan € 65 miljoen geinvesteerd in zowel hun eigen als externe recyclingfaciliteiten en in de productie van duurzame, resource-efficiënte raamprofielsystemen. Hun doel: een aanzienlijke verhoging van het aandeel aan gerecycleerde materialen - van 25% vandaag tot 50% in 2021 in onze Europese fabrieken. Met het gebruik van gerecyclede materialen in de binnenste kern van de raamprofielen, richten we ons op duurzame productie.

Dit levert al een CO2-reductie op van 97.000 ton per jaar voor de Rahau productie. Roto verwerkt de Rehau profielen in een groot aantal producten, zo bestaan de kunststof varianten van de RotoQ-Plus modellen inmiddels voor 23% uit gerecycled kunststof. Dakramen uit de Designo R6 & R8 reeksen hebben zelfs al standaard 30% gerecycled kunststof in hun kozijnen verwerkt!

Bekijk hier het duurzaamheidsverslag van Rehau: Planet First | REHAU


­­Gesloten materiaalkringloop

Oude ramen en profielsecties worden nieuwe, innovatieve en duurzame raamsystemen - met constante kwaliteit in vergelijking met REHAU-ramen van nieuw materiaal. Het materiaal wordt verzameld, gereinigd, versnipperd, gesorteerd, gedeeltelijk verfijnd en uiteindelijk gebruikt voor de productie van nieuwe raamprofielen.Meer informatie over de recyclingpartner op het gebied van raamprofielen: www.dekura.de


Uitstekende duurzaamheid: VinylPlus-productlabel

Voor onze milieuverantwoorde productie, recycling en duurzame productontwikkeling, zijn Rehau profielen gecertificeerd met het VinylPlus-productlabel. Grondstofinkoop, verwerking of zelfs recycling: langs de gehele waardeketen voldoen zij aan de diverse, gecontroleerde certificeringscriteria met het productlabel van VinylPlus - het belangrijkste productlabel voor duurzame PVC-ramen.

Een groot aantal REHAU-systeemoplossingen waaronder die van de RotoQ, Designo R6 & R8 dakramen zijn nu voorzien van VinylPlus logo, een aanvulling op de bestaande kwaliteit met het aspect duurzaamheid. 

Roto Dach- und Solartechnologie GmbH
Uw contactpersoon bij onze persdienst
Heeft u vragen over het bedrijf of over individuele productoplossingen? Heb je een foto nodig of ben je op zoek naar de juiste gesprekspartner? We helpen je graag.
Pictogram van de klantenservice
Roto Pers-afdeling
────────────────
autorenew