Roto Dakramen en groene hellende daken zijn voor elkaar gemaakt

Toekomstbestendig bouwen vraagt om een gedragsverandering. Grote bouwers hebben daar volgens businessmanager hellend dak van Sempergreen, Kai van Gool, al een slag in gemaakt. “Nieuwbouw en renovatiebouw ziet er over 5 jaar totaal anders uit.”

Impressie groendak met Roto ramen

Sempergreen is marktleider in groendakoplossingen. Dit bedrijf uit Odijk heeft sinds dit jaar een waardevolle samenwerking met Roto Dakramen. De hellende groendaksystemen van Sempergreen sluiten namelijk perfect op de Roto dakramen aan.  

Duurzaamheid 
Roto Dakramen zijn 100% recyclebaar en worden bij renovatie desgewenst retourgenomen. Salesmanager van Roto, Hjalmar Bakker: “Duurzaamheid is een speerpunt dat we snel verder gaan uitbouwen. De oplossing met het groendak van Sempergreen en de vele voordelen die het biedt voor onder andere de biodiversiteit, tegengaan van hittestress en waterretentie, is hier een mooi voorbeeld van.”  

Transformatie 
De noodzaak voor groene daken spreekt voor zich: denk aan een goede waterberging, minder hittestress, betere luchtzuivering, betere isolatie, meer biodiversiteit en een groen uitzicht. “We komen groene daken vooral tegen op platte daken, maar we zien straks hele wijken die getransformeerd worden met groene hellende daken in combinatie met Roto Dakramen. De potentie voor hellende daken is groot in Nederland,” weet Kai.  

Potentie hellende daken 
Het is duidelijk dat deze 2 gerenommeerde partijen toekomstbestendig bouwen hoog in het vaandel hebben staan en stralen met hun integratieoplossing vertrouwen uit naar bouwend Nederland. Kai:.”De opgave die er ligt om natuur inclusief te gaan bouwen en renoveren is urgenter dan ooit te voren en marktpartijen zullen hierin de samenwerking moeten gaan zoeken. Gelukkig pakken bouwers en renovatiepartners van woningcorporaties deze handschoen op en wij helpen hen hier graag bij”. 

Roto Retour for Recycling 
Roto Dakramen staan bekend om hoge isolatiewaarde en hoge luchtdichtheid. Doordat ze volledig uit kunststof of hout bestaan, zijn ze nagenoeg volledig recyclebaar. Om de wereld iets groener te maken, is Roto recentelijk gestart met Roto Retour For Recycling waarmee dakramen van alle merken in renovatiewerken worden teruggenomen om ze vervolgens te verwerken tot grondstoffen voor nieuwe producten. Producten die gemaakt zijn voor de groene daken van Sempergreen. 

Roto Dach- und Solartechnologie GmbH
Uw contactpersoon bij onze persdienst
Heeft u vragen over het bedrijf of over individuele productoplossingen? Heb je een foto nodig of ben je op zoek naar de juiste gesprekspartner? We helpen je graag.
Pictogram van de klantenservice
Roto Pers-afdeling
────────────────
autorenew