Testsieger-2020-2017-2013-NL

Roto is testwinnaar in TÜV Testen

RotoQ in Kunststof en de Roto Designo R8 overtuigen ten opzichte van concurrerende producten.

Het kunststof raam van RotoQ voldoet niet alleen aan de hoge eisen van onze klanten, maar ook aan die van TÜV Rheinland. Dit wordt bevestigd door een testrapport in opdracht van TÜV Rheinland. Het resultaat van de test is meer dan indrukwekkend: de productkwaliteit is beoordeeld met 1,7 het installatiegemak met 1,4 en de gebruiksvriendelijkheid met 1,5.

Ook een andere evaluatie geeft reden tot vreugde: Het scharnierende zwenkraam Roto Designo R8 werd ook door de TÜV bekroond met de hoogste cijfers. Roto is daarmee winnaar in alle prijsklassen.

 

Roto is wederom winnaar in TÜV test

Designo rolluik op zonne-energie overtuigd op alle punten ten opzichte van concurrerende producten

Al in 2013 overtuigde een Roto-product in de TÜV Rheinland-test: de Designo R8. In 2017 volgde de toen net gelanceerde RotoQ. En in 2020 doet het Designo solar rolluik mee! Net als zijn voorgangers won hij de test met hoge cijfers! Hij scoorde 1,1 in de categorie productkwaliteit en 1,25 in gebruiksvriendelijkheid. Qua installatiegemak wonnen we met een onverslaanbare 1.0.

 

De Designo rolluiken op zonne-energie

Het pluspunt qua installatiegemak: volledig zonder te boren!

Aansluiten, schroeven, klaar! De stappen die nodig zijn bij de installatie van ons Designo rolluik op zonne-energie kunnen eenvoudig worden samengevat en montage is net zo eenvoudig! Trouwens, professionals kunnen de rolluiken eenvoudig van binnenuit monteren bijvoorbeeld op een Designo R8 in bewezen Roto premium kwaliteit. een testwinnaar voor de testwinnaar.

Overigens verkort het nieuwe installatiegemak ook de montagetijd. Hiervoor behaalden we een cijfer van 1,0 in het testrapport.

Kijk zelf maar:

 

Accepteer de cookies om deze video te bekijken.
Het nieuwe installatiegemak van het buitenrolluik en buitenzonwering Designo Solar Funk.

Het verhaal achter RotoQ: Het dakvenster voor Professionals

Een meisje staat in de kinderkamer en opent net het kunststofraam van RotoQ.

We stemmen al onze ontwikkelingen af op de behoeften van onze klanten. Daarom hebben we onze partners betrokken bij de ontwikkeling van RotoQ en hebben we rekening gehouden met de gewoonten van onze klanten. Met dit product hoeft geen enkele klant zich aan te passen aan nieuwe handvatten of werkprocessen. Dit betekent op zijn beurt eenvoud en installatiegemak voor onze klanten. We wilden ook dat een onafhankelijk testinstituut de kwaliteitsnormen en de daar bijbehorende criteria die we onszelf constant stellen bevestigt. Daarom hebben we de nieuwe RotoQ in kunststof en twee vergelijkbare ramen van de concurrent aan de tand laten voelen op het gebied van productkwaliteit, installatiegemak en gebruiksvriendelijkheid.

 

Een meisje staat in de kinderkamer en opent net het kunststofraam van RotoQ.

De betrokkenheid van de klant bij de ontwikkeling heeft zich uitbetaald

Deze aanpak spreekt voor zich en heeft zijn vruchten afgeworpen, omdat we met de RotoQ zeer goede beoordelingen behaalde in de TÜV-test en daardoor zijn sterke punten opnieuw konden aantonen. In twee van de drie categorieën lopen we zelfs duidelijk voor op de concurrentie. Een vergelijkingsproduct kon alleen dezelfde waarde bereiken in termen van gebruiksvriendelijkheid.

 

Professionals spreken klare taal over de RotoQ

" De installatie wordt uitgevoerd door onze 20 medewerkers, die na de opleiding en de eerste uitgevoerde projecten alleen Roto willen installeren. Ze zijn helemaal enthousiast over de voormontage van de afdekplaten. Gewoon 'klik, klik' en het venster wordt gemonteerd of gedemonteerd."
Frau blickt frontal mit verschränkten Armen in die Kamera
Katrin Mayer, Heinz Konrad Zimmerei GmbH & Co KG., Kulmbach

Hoge productkwaliteit en een aantrekkelijk uiterlijk overtuigen in de test

RotoQ was bijzonder overtuigend in de productkwaliteit (beoordeling 1.7) en is zeer gewaardeerd door de testers in de volgende punten:

  • een aantrekkelijke visuele uitstraling
  • een hoge materiaalkwaliteit (stabiliteit, afmetingen van de naden en algemene indruk van de verwerking)
  • een laag geluidsniveau tijdens bediening
  • een goede voorbereiding voor installatie

Niet te overtreffen: score 1.0 vanwege tijdbesparende installatie

Met de kortste montagetijd in de test, is het tuimelvenster RotoQ een echte winnaar voor de professional. De mate van voormontage, montagestappen en handling behaalde het droomcijfer van 1,0 in het testrapport. De korte montagetijd en de verschillende instelmogelijkheden vergemakkelijken het werk tijdens de installatie. De inspanning voor de aansluitingen zowel binnen als buiten is aanzienlijk minder dan bij de vergelijkingsvensters. In totaal was dit een score van 1,4 waard voor de examinatoren.

 

Voor de gebruiker - goede argumenten voor de dagelijkse toepassing

Licht valt in een leefruimte

Zowel de RotoQ in kunststof als de Designo R8 bieden goede argumenten voor het dagelijks gebruik zeker wat betreft de gebruiksvriendelijkheid:

  • Eenvoudige bediening met slechts één ergonomische handgreep
  • Comfortabele en veilige toepassing van de reinigingspositie
  • Gemakkelijk gebruik van bedieningskrachten zoals het losbreekmoment, opening en vergrendeling
Licht valt in een leefruimte

Premiumkwaliteit in alle prijs klassen: Designo R8

Geopend Roto dakraam R8 kunststof

Een TÜV-test voor de Designo R8 werd al in 2013 onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd. Onze producten lopen duidelijk voor in alle categorieën. De R8 kon dankzij de hoogwaardige materialen, het aantrekkelijke ontwerp, de korte montagetijd, de ergonomie en de reinigingspositie pluspunten van de TÜV-testers noteren.

 

Geopend Roto dakraam R8 kunststof

Download test-rapporten

pdf
RotoQ testrapport
pdf, 177 KB
pdf
Roto Designo R8 testrapport
pdf, 303 KB
pdf
Roto Designo rolluik testrapport
pdf, 2 MB
  • Designo rolluiken Solar Funk - algemene winnaar van het tevredenheidsonderzoek 2020 door TÜV Rheinland (Polen), getest in de categorieën productkwaliteit, installatiegemak en gebruiksvriendelijkheid. In de test: 3 rolluiken.
  • RotoQ - algemene winnaar van het tevredenheidsonderzoek 2017 door TÜV Rheinland (Polen), getest in de categorieën productkwaliteit, installatiegemak en gebruiksvriendelijkheid. In de test: 3 dakramen.
  • Designo R8 - algemenel winnaar van het tevredenheidsenquête 2013 door TÜV Rheinland (Polen), getest in de categorieën productkwaliteit, installatiegemak en gebruiksvriendelijkheid. In de test: 3 dakramen.
autorenew